Ilmastointihuolto
502
page-template-default,page,page-id-502,bridge-core-2.9.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-27.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8
 

Ilmastointihuolto

Ilmastointihuolto

Auton ilmastointihuolto Vihdissä

Autonvalmistajat suosittelevat auton ilmastointilaitteen huoltoa vähintään kahden vuoden välein. Säännöllisesti huollettu auton ilmastointilaite on tehokas ja taloudellinen käyttää. Huolletussa järjestelmässä kompressorin käyntiaika on lyhyt ja tehokas, jolloin ylimääräistä rasitetta apulaitehihnalle ja sitä kautta auton moottorille ei synny. Tällöin myös polttoaineen kulutus on pienimmillään.

 

Täysin ehjässäkin ilmastointilaitteessa kylmäainetta haihtuu jatkuvasti muun muassa letkujen ja tiivisteiden kautta. Tämän vuoksi on tärkeää on tehdä auton ilmastointihuolto säännöllisesti. Tämä on paras keino välttää jääksi tiivistyneen kosteuden tai vaikkapa rasituksesta rikkoutuneen kompressorin aiheuttamien turhien kustannusten syntyminen.

Kuivaimen vaihto ilmastointilaitteessa

Kuivain on ilmastointilaitteessa ikään kuin “suodatin”. Kuivaimen tehtävä on pitää järjestelmä puhtaana ja kuivana.

Valmistajasta riippuen kuivain tulee vaihtaa 5-6 vuoden välein, sillä kuivaimen kyky imeä kosteutta itseensä on rajallinen.

ilmastointilaitteen, kuivain, bosch, vihti
ilmastointikenno, desinfiointi, vihti

Ilmastointilaitteen kennon desifiointi

Usein autoa käynnistettäessä ilmastointilaitteesta tulee sisään tunkkainen ja epämiellyttävä haju. Tämä johtuu ilmastointilaitteen kennon pintaan jääneen kosteuden aiheuttamasta kasvustosta (bakteerit, homeet tms.).

 

Tällöin kenno on erittäin tärkeää desinfioida sille tarkoitetulla aineella.

 

Paras tapa pitää kenno puhtaan raikkaana ja nauttia laadukkaasta sisäilmasta autossa on desinfioida kenno esimerkiksi kerran vuodessa huollossa tai joka toinen vuosi tehtävän ilmastointilaitteen huollon yhteydessä.

Sisäilmansuodattimen vaihtaminen

Mikäli autosi huolletaan jo meillä säännöllisesti valmistajan huolto-ohjelman mukaan, vaihdamme sisäilmansuodattimen aina ajallaan.

 

Mikäli vierailet meillä ensimmäistä kertaa, esimerkiksi vain ilmastointilaitteen huollon merkeissä, on sisäilmansuodatin syytä tarkastaa ja tarvittaessa vaihtaa uuteen. Sisäilmansuodattimen tarkoitus on puhdistaa auton sisälle tuleva ilma ulkoilman epäpuhtauksista kuten, maantiepöly, siitepöly, pienet roskat, neulaset, lehdet tai muut pienet partikkelit.

sisäilmansuodatin, vaihtaminen